Signalen op de werkvloer

Rode vlaggen op de werkvloer

Een burn-out komt nooit van de een op de andere dag. Al lang van tevoren zijn er signalen dat iemand gaat vastlopen. Iedereen – medewerkers, leidinggevende, collega’s en klanten - heeft er baat bij als deze signalen snel en liefdevol worden opgepakt. Ik noem hier enkele rode vlaggen:

  • Een werknemer meldt zich vaker ziek. Langdurige stress maakt dat iemands weerstand daalt. Merk je dat iemand zich vaker ziek meldt dan voorheen? Ga dan na of werkdruk een rol speelt.
  • Je werknemer is constant erg druk. Als iemand constant druk is en geen tijd meer heeft voor extra dingen is er mogelijk iets aan de hand. Stress maakt mensen een stuk minder productief.
  • Je werknemer gebruikt vrije tijd alleen maar om te herstellen. Weekenden zijn belangrijk om te herstellen, maar ook om andere vormen van ontspanning te hebben. Als je merkt dat je werknemer niets anders meer doet dan uitrusten van de week, wees dan alert.
  • Je werknemer is prikkelbaar en lijkt zichzelf niet. Iemand wordt steeds cynischer, geërgerd of heeft een houding dat het allemaal niet meer uitmaakt. Je merkt dat iemand verzaakt bij bedrijfsuitjes en lunches met het team uit de weg gaat. Tijdens vergaderingen is er weinig energie. Tijd om het gesprek hierover aan te gaan.
  • Het werk gaat eronder lijden. Je werknemer mist deadlines en maakt meer dan ooit slordigheidsfoutjes. Raakt daar gefrustreerd over en dat zorgt ook weer stress. Als niets meer vanzelf gaat, is dat een teken van burn-out.

Als de burn-out zich eenmaal manifesteert, is er geen gemakkelijke weg terug. Voor je werknemer is het een zware periode, die vaak meer dan een jaar duurt. Maar voor jou als werkgever heeft een medewerker met een burn-out ook grote gevolgen. Niet alleen lopen de kosten hoog op, maar de druk op andere collega’s stijgt. Daarom is er alles aan gelegen om dit te voorkomen. Hoe?

rode vlag